tisdag 15 november 2011

WILMA och annat aktuellt

Hej!

Vill passa på att påminna er om att gärna hämta lösenord för WILMA, som är skolans nya nätforum för skolkontakt. I WILMA kan du bl.a. meddela elevers frånvaro/läkarbesök. Du kan se när ditt barn har prov och även betygen finns att se. Via WILMA kan man lätt mejla i skolärenden, såväl hemifrån som från timlärare och klasslärare. I skolans kansli kan du kvittera ut ditt lösenord. Om ni av någon anledning inte vill ha ett WILMA-lösen, skulle det vara bra och önskvärt att ni meddelar det, så får informationen skötas på annat sätt, vid behov.
I modersmål arbetar vi en tid framöver med muntlig framställning, vi övar oss i berättandet, på olika sätt. Första uppgiften är att återge en vits utan papper att kika på ;) På grupptimmen v.47 (ti-ons) är det berättardags. I modersmål skall eleverna även ha läst en deckare som de recenserar senast 15 december. Läsningen fick en god start under läseveckan och härefter är det en hemläxa i modersmål att läsa klart en deckare. Då man läst boken får man ett frågeformulär av mig som man fyller i och lämnar upp.
I biologi kanske ni hemma har märkt att vi inte haft regelrätta läxor på en tid, men jag hoppas att ni märkt att eleverna samlar material och fakta för att i små grupper hålla ett föredrag om sitt djur. Inkommande torsdag och fredag skall grupperna göra arbetsblad om sitt djur på data-timmen. Det betyder att några elever har ändrat sitt schema så att hela gruppen har data samtidigt. Idag kom vi överens om vilka grupper som jobbar på torsdag och vilka som jobbar på fredag.
Sedan håller grupperna lektion för sina klasskamrater och den övriga klassen har läxa att läsa om djuret till lektionen. Det har varit intressant att följa med elevernas och gruppernas arbetssätt och jag ser fram emot de fina lektionerna!

På måndagens jumppa kommer femmorna att jobba med KiVa-skola, lektion 4.

Lucia-programmet är utformat och sångövningar har kört igång. På måndagen, efter lottdragning kunde vi utse lucia och tärnor och versläsare.

Jo, och sen tänkte vi delta i Logo-tävling för Skärgårdshavets Biosfärområde! Arbeten ska vara inlämnade senast 1december, spännande!

Inga kommentarer: