torsdag 22 september 2011

Vecka 39

Hej igen!
Idag hade vi utrymningsövning i skolan. Det var "rökutveckling" i aulan och alla elever + personal intog sina platser på skolgården. Bra med en riktig övning alltid nu och då.
Saga var med på biologilektionen och talade om potatisodling och ekologisk odling. Vi fick se på flera potatissorter och smaka på Annabell och Rosamunda.
Några elever har idag även besökt skolläkaren och besöken fortsätter enligt datum som delats ut.
Dessutom fick 5A tandläkartider till nästa vecka. Alla elever fick inte inbjudan, men jag antar att de kanske besökt tandläkaren vid annat tillfälle, om inte, behöver man kolla upp saken med tandcentralen. Idag kom även xylitoltabletterna!
Inkommande onsdag kommer vi att ha en KiVa-lektion på gy-timmen. Då kommer vi att göra upp klassens egna regler bl.a. med hjälp av vad ni föräldrar tyckte och tänkte om "En bra skola" på föräldramötet.
På måndag får vi besök av Nordiska Berättare. Då kommer Anne-Marie Krarup, från Danmark, och berättar en historia för oss.
I modersmålet arbetar vi som bäst med att skriva en historia med hjälp av en modell. Det blir en skrivprocess som vi bearbetar och finslipar, tills den är så bra som vi kan göra den.
Det skall bli roligt att höra/läsa den sista versionen!
Så vill jag önska alla ett skönt veckoslut!
Hoppeligen med lite solsken och kanske svampskog :)     h.Carola

Inga kommentarer: