söndag 31 oktober 2010

ARTIGHET OCH REFLEX!!!

ARTIGHET!!!

På torsdagen var medfostrare Olle i 4A och berättade/talade om artighet. Artighet är ju någonting som borde vara mer eller mindre "automatiskt" hos oss. Att uppträda hövligt och artigt mot varandra speglar sig i att vi själva känner oss glada då vi märker att andra som vi träffar också blir glada av vårt uppförande. Det är som om man kastade en sten i vattnet och så blir det många nya och större ringar på vattnet!
Allt det positiva sprider sig till ännu flera.
Nästa vecka på torsdag ska vi lite bokföra på vilket sätt vi varit artiga under den senaste veckan.

REFLEX!!!

Ni har säkert märkt hur mörkt det är på morgonen då ni kommer till skolan. Under senaste vecka har flera personer ringt till skolan och varit upprörda över att de "nästan" har kört över elever som cyklat/gått till skolan utan reflex...
Det är omöjligt att se en mörkklädd person utan reflex på långt håll. Bilister kanske inte hinner bromsa i tid då de äntligen ser en person.
En sak som också har påtalats är att det finns elever som INTE använder tunneln vid Sarlinska skolan, utan de springer/cyklar över Skärgårdsvägen i värsta morgontrafiken. Jag blir rädd då jag hör det här. Nu önskar jag att alla tänker på att utrusta sig med reflex i alla ytterkläder. Och kom ihåg att använda tunneln om du ska över Skärgårdsvägen!

På tisdag går vi till biblioteket igen! Ta med lånekort och böcker som skall returneras. Om du inte har läst klart en bok, kan du förnya lånet på den.

Inga kommentarer: